3 najvýnosnejšie hotspoty na prenájom v Dubaji v roku 2024: údaje, mapy a štatistiky

#realestate
#nehnutelnosti
#refresher
#dubai

3 najvýnosnejšie hotspoty na prenájom v Dubaji v roku 2024: údaje, mapy a štatistiky

Kde nakupujú inteligentní investori

Chcete investovať do nehnuteľností v Dubaji a maximalizovať výnosy z prenájmu? Si na správnom mieste.

Spísali sme čísla, analyzovali trendy a zmapovali 3 najlepšie komunity, ktoré v roku 2024 prinášajú najvyššie výnosy z prenájmu.

Dubaj Silicon Oasis vedie zoznam s pôsobivým priemerným výnosom 9,29 %, tesne za ním nasleduje Jumeirah Village Circle s 8,64 % a Dubai Production City s 8,29 %.

V tomto návode založenom na údajoch sa ponoríme do toho, čo poháňa silný dopyt po prenájme v týchto oblastiach, porovnáme výnosy Dubaja s globálnymi priemermi a vyzbrojíme vás užitočnými poznatkami, aby ste našli podhodnotené nehnuteľnosti s vážnym potenciálom rastu.

Či už ste skúsený investor alebo len začínate, toto je váš plán k najlukratívnejším miestam na prenájom v Dubaji dnes. Poďme sa do toho pustiť.

Aké sú 3 oblasti s najvyšším výnosom z prenájmu v Dubaji v roku 2024?

●      Dubaj Silicon Oasis, Jumeirah Village Circle a Dubai Production City ponúkajú najvyššie výnosy z prenájmu v Dubaji v roku 2024

●      Tieto oblasti poskytujú priemerné výnosy 8-9%, čím prevyšujú celosvetový priemer 3-5%

●      Silný dopyt po prenájme poháňa cenovo dostupné bývanie, blízkosť pracovných centier a dobre rozvinutá infraštruktúra

Dubaj Silicon Oasis (priemerný výnos 9,29 %)

Dubaj Silicon Oasis (DSO) je na vrchole zoznamu s pôsobivým priemerným výnosom z prenájmu 9,29 % v roku 2024. Táto komunita, ktorá sa nachádza na Emirates Road, sa stala centrom pre technológie a inovácie. Dostupné možnosti bývania v tejto oblasti spolu s blízkosťou veľkých obchodných štvrtí z nej robia atraktívnu voľbu pre nájomníkov aj investorov.

Podľa najnovších údajovA majú štúdiové apartmány v DSO priemerné ročné nájomné 30 000 AED, zatiaľ čo jednoizbové jednotky dosahujú približne 45 000 AED. S predajnými cenami v priemere 323 000 AED za štúdiá a 486 000 AED za byty s jednou spálňou môžu investori očakávať zdravú návratnosť svojich investícií.

Jumeirah Village Circle (priemerný výnos 8,64 %)

Jumeirah Village Circle (JVC) si zabezpečuje druhé miesto s priemerným výnosom z prenájmu 8,64 %. Táto živá komunita, ktorá sa nachádza medzi ulicami Sheikh Mohammed bin Zayed Road a Al Khail Road, ponúka kombináciu bytov, mestských domov a víl. Rodinné prostredie JVC spolu s jednoduchým prístupom k maloobchodným a rekreačným zariadeniam z neho robí obľúbenú voľbu medzi nájomníkmi.

Údaje odhaľujú, že štúdiové apartmány v JVC majú priemerné ročné nájomné 28 000 AED, zatiaľ čo jednotky s jednou spálňou dosahujú približne 42 000 AED. S priemernými predajnými cenami 324 000 AED za štúdiá a 486 000 AED za jednoizbové byty predstavuje JVC vynikajúcu príležitosť pre investorov, ktorí hľadajú vysoké výnosy z prenájmu.

Dubaj Production City (priemerný výnos 8,29 %)

Dubaj Production City (DPC), predtým známa ako International Media Production Zone (IMPZ), si vybojovala tretiu pozíciu s priemerným výnosom z prenájmu 8,29 %. Táto komunita, ktorá sa nachádza v blízkosti Dubai Miracle Garden, ponúka kombináciu rezidenčných a komerčných nehnuteľností. Strategická poloha DPC a dostupné možnosti bývania ho robia obľúbeným medzi profesionálmi pracujúcimi v blízkych mediálnych a produkčných spoločnostiach.

Podľa údajov spoločnosti Zoom Property majú štúdiové apartmány v DPC priemerné ročné nájomné 25 000 AED, zatiaľ čo jednoizbové jednotky sa pohybujú okolo 38 000 AED. S priemernými predajnými cenami 302 000 AED za štúdiá a 458 000 AED za byty s jednou spálňou ponúka DPC investorom potenciál vysokých výnosov z prenájmu.

Porovnanie výnosov z prenájmu v Dubaji s celosvetovými priemermi

Výnosy z prenájmu v Dubaji patria medzi najvyššie na svete, pričom špičkové oblasti ponúkajú priemerné výnosy 7 – 8 % v porovnaní s celosvetovým priemerom 3 – 5 % v mnohých iných veľkých mestách. Vďaka tomu je Dubaj atraktívnym trhom pre investície do nehnuteľností, najmä pre tých, ktorí hľadajú vysokú návratnosť svojich investícií.

Podľa indexu Savills World Cities Prime Residential Index dosiahli hlavné výnosy z prenájmu obytných priestorov v Dubaji v roku 2021 4,8 %, čím prekonali mestá ako Londýn (2,9 %), New York (2,5 %) a Paríž (2,8 %). Aj keď sa tieto čísla zameriavajú na prvotriedne nehnuteľnosti, výnosy z prenájmu v najvýkonnejších oblastiach Dubaja prevyšujú aj tieto pôsobivé čísla.

Výnosy z prenájmu v Dubaji patria medzi najvyššie na svete, pričom špičkové oblasti ponúkajú priemerné výnosy 7 – 8 % v porovnaní s celosvetovým priemerom 3 – 5 % v mnohých iných veľkých mestách.

Výnosy z prenájmu Dubaja podľa oblasti: Údaje a štatistiky

●      Získajte podrobné informácie o výnosoch z prenájmu v hlavných oblastiach Dubaja

●      Pozrite si podrobné rozpisy priemerného nájomného a typov nehnuteľností

●      Pochopte kľúčové faktory dopytu po prenájme na každom podtrhu

Dubajský trh s prenájmom ponúka pre investorov atraktívne výnosy, ale výkonnosť sa výrazne líši podľa oblasti. Pozrime sa bližšie na čísla a trendy, ktoré formujú výnosy v top miestach na prenájom v meste.

Dubaj Silicon Oasis

Dubaj Silicon Oasis (DSO) je na čele rebríčka s priemernými hrubými výnosmi z prenájmu 9,29 % v roku 2024. Štúdiá v tejto oblasti sa prenajímajú od približne 20 000 AED ročne, zatiaľ čo 1-izbové jednotky začínajú na 28 000 AED.

Silný dopyt je poháňaný blízkosťou komunity k logistickým centrám a cenovo dostupným možnostiam bývania pre pracovníkov s nízkymi až strednými príjmami. Podľa správy o trhu za rok 2023 od spoločnosti Bayut & dubizzle bola DSO najobľúbenejšou oblasťou pre prenájom štúdií a 1-lôžok, čo predstavuje 11,7 % potenciálnych zákazníkov.

Dubai Technology Entrepreneur Campus (Dtec), najväčšie technologické centrum v regióne MENA, je kľúčovou kotvou. Zastrešuje viac ako 1 000 startupov zo 75 krajín.

"DSO je veľmi stabilná komunita - v priebehu rokov zostala jednou z najdostupnejších oblastí na prenájom, čo podporuje dopyt zo strany nájomníkov, ktorí dbajú na rozpočet." - Naval Vohra, generálny riaditeľ Appello Real Estate (zdroj: Khaleej Times).

Nadchádzajúce plány prestavby, vrátane novej rezidenčnej štvrte s rozlohou 11 miliónov štvorcových stôp, majú v nadchádzajúcich rokoch ešte viac pozdvihnúť profil a potrebu oblasti.

Jumeirah Village Circle

Karl Lagerfeld Villas by Taraf

Jumeirah Village Circle (JVC) sa umiestnil na druhom mieste s priemerným výnosom z prenájmu 8,64 %. Štúdiá sa prenajímajú od 25 000 AED, zatiaľ čo 1-lôžko začína na približne 35 000 AED ročne.

Táto oblasť je obľúbená medzi expatmi pracujúcimi v priľahlých obchodných štvrtiach, ako sú Dubai Media City, Dubai Marina a Jumeirah Lake Towers (JLT). Blízkosť nákupného centra Ibn Battuta Mall a prístup k dvom staniciam dubajského metra zvyšujú jeho príťažlivosť.

Viac ako 6 000 nových bytových jednotiek sa pripravuje v JVC počas nasledujúcich 3-5 rokov, čo by malo pomôcť udržať zdravú rovnováhu ponuky a dopytu a podporiť dlhodobú stabilitu výnosov.

Dubajské výrobné mesto

Prvú trojku uzatvára Dubai Production City (DPC), ktorá zaznamenala v roku 2024 hrubé výnosy z prenájmu v priemere 8,29 %. Hlavným lákadlom je cenovo výhodné nájomné, pričom štúdiá sú dostupné od 18 000 AED a 1 posteľ od 25 000 AED ročne.

DPC je masívny 2 300 hektárový komplex so zmiešaným využitím, ktorý zahŕňa 5 hlavných okresov. Komunita je domovom zóny Dubai Industrial Park Free Zone, ktorá hostí viac ako 4 600 spoločností zo 79 krajín.

Rozširujúca sa priemyselná a obchodná činnosť je kľúčovou hnacou silou dopytu po prenájme v tejto oblasti, najmä zo strany malých a stredných podnikov a začínajúcich podnikov, ktoré hľadajú nákladovo efektívne priestory. DPC ťaží z jednoduchého pripojenia k hlavným diaľniciam, ako sú Emirates Road a Sheikh Mohammed Bin Zayed Road.

Podľa CBRE 2023 United Arab Emirates Real Estate Market Review :

"Dubai Production City sa ukázalo ako popredné priemyselné a logistické centrum, ktoré ponúka jedinečnú kombináciu vysokokvalitnej infraštruktúry, konkurencieschopných nákladov a výhod voľnej zóny. Očakávame, že bude naďalej priťahovať silný záujem zo strany zákazníkov a poskytovať stabilné výnosy."

Takže v súhrne, zatiaľ čo celkové priemerné výnosy z prenájmu v Dubaji dosahujú zdravých 6,56 %, šikovní investori môžu získať výrazne vyššie výnosy vo výške 8 – 9 %+ tým, že sa zamerajú na špecializované komunity, ako sú Dubai Silicon Oasis, Jumeirah Village Circle a Dubai Production City, ktoré profitujú z robustných základy mikrotrhu.

Ako môžete získať ešte lepšiu ponuku?

●      Najlepšie hotspoty s výnosmi z prenájmu v Dubaji ponúkajú 7 – 10 % hrubé výnosy

●      Kľúčové faktory: lokalita, vek nehnuteľnosti, dopyt nájomníkov, manažment

●      Dômyselní investori zvyšujú výnosy prostredníctvom vybavenia, krátkodobých prenájmov

Dynamický trh s nehnuteľnosťami v Dubaji predstavuje lukratívne príležitosti pre investorov, ktorí hľadajú vysoké výnosy z prenájmu. Analýzou trhových údajov a trendov môžeme určiť oblasti mesta s najvyššími výnosmi a odhaliť stratégie na maximalizáciu návratnosti investícií.

Nájdenie podhodnotených nehnuteľností s potenciálom rastu

Bystrí investori sa často spájajú s najlepšími realitnými maklérmi, aby našli najlepšie výnosy z prenájmu v starších nehnuteľnostiach, ktoré sa nachádzajú v najlepších lokalitách. Cena týchto jednotiek môže byť nižšia ako trhová hodnota kvôli kozmetickým problémom alebo motivovaným predajcom.

„Hľadajte byty alebo vily staré 10 – 20 rokov v etablovaných komunitách ako Dubai Marina, Downtown Dubai alebo The Springs,“ radí Veronika, realitná maklérka s +12-ročnými skúsenosťami. "Niektorými strategickými renováciami môžete výrazne zvýšiť príjem z prenájmu a celkovú návratnosť."

Pri hodnotení potenciálnych investícií dôkladne analyzujte trhové porovnateľnosti, inšpekčné správy a náklady na renováciu. Zohľadnite čas potrebný na inovácie pri projektovaní návratnosti.

Zvýšenie príjmu z prenájmu zariadením, krátkodobými prenájmami

Kompletne alebo čiastočne zariadené nájomné jednotky môžu zvýšiť dosiahnuteľné nájomné o 10-20% v porovnaní s nezariadenými nehnuteľnosťami. Táto stratégia uspokojuje silný dopyt zo strany expatov a profesionálov, ktorí hľadajú domovy pripravené na nasťahovanie.

„V populárnych oblastiach, ako je Dubai Marina a Downtown, sme videli, že zariadené byty majú mesačné nájomné o 15 % vyššie ako podobné nezariadené jednotky,“ poznamenáva Veronika, realitná maklérka so sídlom v Dubaji.

Ak chcete dosiahnuť ešte vyššie výnosy, zvážte ponúkanie nehnuteľností ako krátkodobý alebo dovolenkový prenájom. Aj keď tento prístup vyžaduje viac manažmentu, môže generovať výrazne vyššie nájomné, najmä počas hlavnej sezóny.

„Krátkodobé prenájmy v Dubaji môžu priniesť o 30 – 50 % viac ako dlhodobé prenájmy, ale je dôležité dodržiavať predpisy a poskytovať špičkové služby,“ vysvetľuje Veronika, expertka na správu nehnuteľností. "Mnohí vlastníci sa rozhodnú pre profesionálnych správcov nehnuteľností, aby zvládli pridanú zložitosť."

Využite realitné portály a stránky s ponukami

Ak chcete prilákať kvalitných nájomcov a minimalizovať obdobia neobsadenosti, prezentujte svoje nehnuteľnosti na prenájom na popredných dubajských realitných portáloch, ako sú Bayut, Property Finder a Dubizzle, alebo to nechajte v našich rukách a my to urobíme za vás.

„Ponuky s profesionálnymi fotografiami, detailnými popismi a pôdorysmi stabilne prevyšujú základné inzeráty,“ prezrádza Veronika, realitná maklérka s +12-ročnou praxou. "Reakcia na otázky a flexibilné časy sledovania sú tiež kľúčom k rýchlemu zabezpečeniu nájomníkov."

Využitím týchto osvedčených stratégií a zameraním sa na oblasti s vysokým potenciálom môžu investori dosiahnuť výnimočné výnosy z prenájmu na prosperujúcom dubajskom trhu s nehnuteľnosťami. Pri správnom prístupe sú hrubé výnosy 7 – 10 % na dosah.

Investície do nehnuteľností v Dubaji: Sprievodca komunitou

●      Objavte 3 najlepšie dubajské komunity s vysokými výnosmi z prenájmu v roku 2024

●      Získajte kľúčové údaje, mapy a štatistiky, aby ste mohli prijímať informované investičné rozhodnutia

●      Získajte informácie o jedinečných funkciách, vybavení a konektivite každej oblasti

Dubaj Silicon Oasis

Dubaj Silicon Oasis (DSO) je obľúbenou voľbou pre investorov do nehnuteľností, ktorí hľadajú dostupné možnosti bývania so silnými výnosmi z prenájmu. Táto samostatná komunita ponúka celý rad štúdiových až 2-izbových apartmánov, ktoré vyhovujú rôznym preferenciám nájomníkov a rozpočtom.

Jednou z kľúčových výhod investície do DSO je jej rozsiahle vybavenie. Komunita sa môže pochváliť viac ako 200 maloobchodnými predajňami, vrátane supermarketov, kliník a parkov, ktoré poskytujú nájomcom ľahký prístup ku každodenným potrebám. Neďaleké Dragon Mart, masívne nákupné centrum s čínskou tematikou, a Al Warsan Souk dodávajú tejto oblasti príťažlivosť a ponúkajú rôzne nákupné a zábavné možnosti.

Konektivita a dostupnosť

Strategická poloha DSO je ďalším veľkým lákadlom pre investorov. Táto komunita sa nachádza len kúsok jazdy od medzinárodného letiska v Dubaji a ponúka vynikajúcu konektivitu pre nájomníkov, ktorí často cestujú alebo pracujú v leteckom priemysle . Cesta na letisko trvá približne 7 minút, čo z neho robí atraktívnu možnosť pre zamestnancov letiska a obchodných cestujúcich.

Komunita ponúka vynikajúcu konektivitu pre nájomníkov, ktorí často cestujú alebo pracujú v leteckom priemysle

Jumeirah Village Circle

Jumeirah Village Circle (JVC) sa ukázal ako hlavný uchádzač o investorov do nehnuteľností, ktorí hľadajú cenovo dostupné jednotky s dobrou návratnosťou prenájmu. Komunita pozostáva z viac ako 26 000 jednotiek rozmiestnených v šiestich tematických okresoch, z ktorých každá má svoj jedinečný charakter a príťažlivosť.

Multikultúrne prostredie JVC a vybavenie vhodné pre rodiny z neho robia atraktívnu možnosť pre nájomníkov z rôznych prostredí. Komunita ponúka upravené záhrady, bazény a vonkajšie rekreačné priestory, ktoré podporujú zdravý a aktívny životný štýl.

Dostupnosť a atrakcie v okolí

Investícia do JVC ponúka výhodu vynikajúceho napojenia na hlavné cesty a verejnú dopravu. Komunita je ľahko dostupná cez Sheikh Zayed Road a je v tesnej blízkosti staníc metra Emirates a Ibn Battuta. Pre nájomníkov je tak pohodlné dochádzanie do iných častí mesta.

Okrem toho, umiestnenie JVC v blízkosti Ibn Battuta Mall je významným lákadlom pre nájomníkov. Nákupné centrum, ktoré je v pešej vzdialenosti od komunity, ponúka širokú škálu nákupných, stravovacích a zábavných možností, čím zvyšuje celkovú príťažlivosť oblasti.

Dubajské výrobné mesto

Dubai Production City (DPC) je rozsiahla výstavba s rozlohou 2 300 hektárov, ktorá ponúka kombináciu priemyselných, obchodných a obytných zón. Komunita je domovom viac ako 12 000 rezidencií a viac ako 20 miliónov štvorcových stôp kancelárskych priestorov, čo z nej robí atraktívnu možnosť pre investorov do nehnuteľností zameraných na pracujúcich profesionálov.

Vybavenie a konektivita

DPC ponúka širokú škálu vybavenia, ktoré uspokojí potreby svojich obyvateľov. V komunite nájdete nákupné centrá, školy, hotely, dubajskú záhradu Miracle Garden a dokonca aj golfové ihrisko, ktoré nájomcom poskytuje pohodlný a pohodlný život.

Investícia do DPC ponúka aj výhodu vynikajúcej konektivity. Komunita je dobre prepojená štyrmi hlavnými diaľnicami, čo zabezpečuje ľahký prístup do iných častí mesta. Okrem toho oblasť obsluhuje robustná verejná autobusová sieť, vďaka čomu je výhodná pre nájomníkov, ktorí sa spoliehajú na verejnú dopravu.

Príjem z prenájmu v Dubaji môže byť lukratívnou investičnou príležitosťou, pričom mnohé oblasti ponúkajú návratnosť bez dane . Priemerný príjem z prenájmu sa však líši v závislosti od komunity, typu nehnuteľnosti a veľkosti. Vo všeobecnosti môžu prenajímatelia očakávať, že zarobia 5 % až 10 % hodnoty nehnuteľnosti ročne na príjmoch z prenájmu.

Pri zvažovaní podielu platu, ktorý by mal ísť na nájomné v Dubaji, všeobecným pravidlom je prideliť nie viac ako 30 % svojho príjmu na výdavky na bývanie. To umožňuje nájomcom udržiavať vyrovnaný rozpočet a zároveň si užívať pohodlný životný štýl v meste.

Ďalšie top komunity v Dubaji na prenájom

●      Najlepšie oblasti na prenájom v Dubaji ponúkajú luxusné bývanie a pohodlie

●      Komunity sa starajú o rôzne životné štýly a rozpočty

●      Zavedené a rozvíjajúce sa oblasti vykazujú silný dopyt po prenájme

Dynamický trh s nehnuteľnosťami v Dubaji ponúka širokú škálu možností prenájmu v rôznych komunitách. Od lesku a pôvabu Dubai Marina až po rodinné predmestia Arabian Ranches, každá oblasť ponúka jedinečný životný štýl a vybavenie. Poďme preskúmať niektoré z najvýkonnejších nájomných komunít v Dubaji.

Ďalšie významné oblasti so silným dopytom po prenájme

Dubai Marina, Business Bay, Mirdif a Dubai Sports City patria medzi ďalšie obľúbené destinácie na prenájom v Dubaji, pričom každá má svoje vlastné odlišné charakteristiky.

Dubai Marina - apartmány s nadštandardným vybavením

Dubai Marina je pulzujúca nábrežná komunita známa svojimi luxusnými výškovými apartmánmi a úžasným výhľadom na prístav. Táto oblasť sa môže pochváliť širokou škálou vybavenia, vrátane:

●      Luxusné stravovacie a nákupné možnosti

●      Pláže a promenády pre voľnočasové aktivity

●      Jednoduchý prístup k verejnej doprave vrátane dubajského metra a dubajskej električky

Podľa našich skúseností z trhu je priemerné ročné nájomné za 1-izbový byt v Dubai Marina 85 000 AED, zatiaľ čo 2-izbový byt je v priemere 120 000 AED.

Business Bay – centrálna obchodná štvrť s výškovými apartmánmi

Business Bay, ktorá sa nachádza pozdĺž zátoky Dubai Creek, je centrálna obchodná štvrť, ktorá ponúka kombináciu rezidenčných a komerčných nehnuteľností. Oblasť je medzi profesionálmi obľúbená vďaka svojim:

●      Blízkosť hlavných obchodných centier Dubaja

●      Výškové apartmány s moderným vybavením

●      Ľahký prístup k uliciam Sheikh Zayed Road a Al Khail Road

Priemerný ročný nájom za štúdiový apartmán v Business Bay je 65 000 AED, zatiaľ čo za 1-izbový apartmán je to v priemere 90 000 AED.

Mirdif - zriadené predmestie neďaleko letiska DXB

Mirdif je dobre zavedená prímestská komunita nachádzajúca sa v blízkosti medzinárodného letiska v Dubaji. Oblasť je obľúbená medzi rodinami vďaka svojim:

●      Priestranné apartmány a vily

●      Blízkosť škôl, parkov a nákupných centier

●      Dostupné ceny prenájmu v porovnaní s inými komunitami v Dubaji

Priemerný ročný nájom za 2-izbový byt v Mirdife je 80 000 AED, zatiaľ čo vila s 3 spálňami je v priemere 130 000 AED.

Dubaj Sports City - apartmány a mestské domy so športovými zariadeniami svetovej úrovne

Dubaj Sports City je jedinečná komunita, ktorá spája rezidenčné nehnuteľnosti so športovými zariadeniami svetovej úrovne. Oblasť ponúka:

●      Apartmány a mestské domy s moderným vybavením

●      Prístup na golfové ihriská, kriketové štadióny a futbalové akadémie

●      Blízkosť ciest Sheikh Mohammed Bin Zayed Road a Al Khail Road

Priemerný ročný nájom za 1-izbový byt v Dubai Sports City je 60 000 AED, zatiaľ čo 2-izbový mestský dom je v priemere 100 000 AED.

Rozvíjajúce sa komunity na sledovanie

Ako sa Dubaj neustále rozširuje, medzi nájomníkmi si získava na popularite niekoľko nových komunít. Tieto oblasti ponúkajú moderné vybavenie, konkurenčné ceny prenájmu a jedinečný životný štýl.

Town Square Dubai - moderné apartmány s co-workingovými priestormi, maloobchod

Town Square Dubai je relatívne nová komunita, ktorá ponúka moderný mestský životný štýl. Táto oblasť ponúka:

●      Štúdiá až 3-spálňové apartmány s moderným dizajnom

●      Integrované co-workingové priestory a maloobchodné predajne

●      Upravené parky a rekreačné zariadenia

Priemerný ročný nájom za štúdiový apartmán na námestí Town Square v Dubaji je 45 000 AED, zatiaľ čo 1-izbový apartmán je v priemere 65 000 AED.

Damac Hills - golfová komunita s vilami, mestskými domami a luxusnými apartmánmi

Damac Hills (predtým známy ako Akoya) je luxusná golfová komunita, ktorá ponúka zmes rezidenčných nehnuteľností. Oblasť sa môže pochváliť:

●      Vily, mestské domy a apartmány s prvotriednou úpravou

●      Trump International Golf Club s 18-jamkovým majstrovským ihriskom

●      Kúpeľné a wellness centrum a komunitné parky vhodné pre domáce zvieratá

Priemerný ročný nájom za 2-izbový byt v Damac Hills je 90 000 AED, zatiaľ čo vila s 3 spálňami je v priemere 180 000 AED.

Dubai Hills Estate – prémiová výstavba v blízkosti Al Khail Road

Dubai Hills Estate je prémiový komplex so zmiešaným využitím, ktorý sa nachádza pozdĺž ulice Al Khail. Komunita ponúka:

●      Apartmány, mestské domy a vily s luxusným vybavením

●      18-jamkové majstrovské golfové ihrisko a vonkajšie športové zariadenia

●      Dubai Hills Mall s viac ako 650 maloobchodnými a stravovacími prevádzkami

Priemerné ročné nájomné za 1-izbový byt v Dubai Hills Estate je 80 000 AED, zatiaľ čo za 4-izbovú vilu je to v priemere 320 000 AED.

Ako nájsť najlepšie nehnuteľnosti na prenájom v Dubaji

●      Vykonajte dôkladný prieskum trhu s cieľom identifikovať oblasti s najvyššou výkonnosťou

●      Vyhodnoťte faktory lokality, ako je doprava, vybavenie a budúci rozvoj

●      Pochopte dubajské pravidlá prenájmu a súvisiace náklady

Prieskum trhových trendov a údajov

Pri hľadaní najlepších investičných nehnuteľností v Dubaji je rozhodujúce byť informovaný o najnovších trendoch na trhu s prenájmom. Ceny nehnuteľností a výnosy z prenájmu sa môžu v rôznych oblastiach výrazne líšiť, preto je nevyhnutné zbierať presné a aktuálne údaje.

Konzultácie so skúsenými spoločnosťami spravujúcimi nehnuteľnosti a realitnými maklérmi môžu poskytnúť cenné miestne poznatky. Títo odborníci majú hlboké znalosti o dubajskom trhu a môžu ponúknuť poradenstvo o tom, ktoré komunity sú v súčasnosti medzi nájomníkmi veľmi žiadané.

Online portály nehnuteľností sú ďalším užitočným zdrojom na meranie ponuky a porovnávanie požadovaných nájomných na rôznych miestach. Analýzou počtu dostupných ponúk a rozsahu cien prenájmu môžu investori identifikovať oblasti so silným potenciálom návratnosti prenájmu.

Posúdiť lokalitu a okolitú zástavbu

Lokalita je kľúčovým faktorom pri rozhodovaní o úspechu prenájmu nehnuteľnosti. Pri hodnotení potenciálnych investícií zvážte blízkosť spojov verejnej dopravy, ako je dubajské metro, a hlavných ciest, ako je Sheikh Zayed Road. Ľahká dostupnosť dopravy môže zatraktívniť nehnuteľnosť pre nájomníkov.

Je tiež dôležité posúdiť súčasné a budúce hnacie sily dopytu v danej oblasti. Hľadajte štvrte so silným zastúpením kancelárií, nákupných centier, škôl a zdravotníckych zariadení. Toto vybavenie môže prispieť k vhodnosti lokality a pomôcť zabezpečiť stály prúd potenciálnych nájomcov.

Okrem toho dávajte pozor na známky prebiehajúcich alebo plánovaných modernizácií infraštruktúry a rozvojových projektov v okolí. Oblasti, ktoré prechádzajú významnými vylepšeniami alebo expanziou, môžu v budúcnosti zaznamenať zvýšený dopyt po prenájme a zhodnotenie hodnoty nehnuteľností.

Pochopte regulačné požiadavky

Pred investíciou do prenájmu nehnuteľnosti v Dubaji je dôležité, aby ste sa oboznámili s mestským regulačným rámcom . Uistite sa, že nehnuteľnosť, o ktorej uvažujete, je zaregistrovaná a schválená na prenájom Dubajským pozemkovým úradom (DLD). Nedodržanie registračných požiadaviek môže mať za následok právne problémy a finančné sankcie.

Ako vlastník nehnuteľnosti si tiež musíte byť vedomí vízových predpisov v Dubaji. V závislosti od hodnoty vašej investície môžete mať nárok na dlhodobé investorské vízum. Pochopenie vízových dôsledkov vášho nákupu vám môže pomôcť urobiť informované rozhodnutie.

Nakoniec zohľadnite rôzne náklady spojené s vlastníctvom a správou nehnuteľnosti na prenájom v Dubaji. Môžu zahŕňať servisné poplatky, poplatky za údržbu a provízie agentúr. Presným rozpočítaním týchto výdavkov môžete zabezpečiť, že váš príjem z prenájmu zostane ziskový.

Ďalšie zdroje

●      Dubajské pozemné oddelenie (DLD)

●      Prečo investovať v Dubaji?

●      Aké sú plány budúceho rozvoja Dubaja?

Move Homes Real Estate

Ste pripravení investovať do najlepších hotspotov na prenájom v Dubaji?

Dubaj Silicon Oasis, Jumeirah Village Circle a Dubai Production City ponúkajú jedny z najvyšších výnosov z prenájmu na svete, v priemere od 8 do 9 %. Tieto komunity sú veľmi žiadané kvôli ich cenovej dostupnosti, blízkosti pracovných centier a dobre rozvinutej infraštruktúre.

Ste pripravení urobiť prvý krok k vlastníctvu vysoko výnosnej nehnuteľnosti na prenájom v Dubaji? Kontaktujte nás ešte dnes a dohodnite si nezáväznú konzultáciu s jedným z našich odborných investičných poradcov.

Let's chat on WhatsApp

Monika Kizilyaprak

Monika Kizilyaprak

Whatsapp
Daniela Gažová

Daniela Gažová

Whatsapp
Tím Simona

Tím Simona

Whatsapp

Kontaktujte nás

Radi vám pomôžeme.

Opýtajte sa nás na čokoľvek pomocou krátkeho formulára a my Vás budeme čoskoro kontaktovať.

Kliknutím na tlačidlo Odoslať súhlasíte s obchodnými podmienkami

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.