5 výhod vlastníctva nehnuteľnosti v Dubaji ako zahraničný investor

#realestate
#nehnutelnosti
#refresher
#dubai

5 výhod vlastníctva nehnuteľnosti v Dubaji ako zahraničný investor

Dubaj, pulzujúce mesto, ktoré spája modernitu s tradíciou, sa rýchlo stal jednou z top destinácií pre investície do nehnuteľností na celom svete. Jeho ohromujúca panoráma, luxusný životný štýl a prosperujúce podnikateľské prostredie priťahujú investorov z celého sveta.

Pre zahraničných investorov ponúka Dubaj jedinečnú a vysoko atraktívnu sadu výhod, najmä pokiaľ ide o vlastníctvo nehnuteľností. S pravidlami, ktoré sú čoraz priaznivejšie pre zahraničné vlastníctvo, a inými stimulmi, ako sú dlhodobé víza, daňové výhody a vysoké výnosy z prenájmu, môže byť vlastníctvo nehnuteľnosti v Dubaji veľmi lukratívnou investíciou.

Pozrime sa na tieto výhody!

1. 100% zahraničné vlastníctvo: Liberálny investičný rámec

Jedným z najpresvedčivejších dôvodov, prečo investovať do nehnuteľností v Dubaji, je možnosť 100% zahraničného vlastníctva. Historicky bolo vlastníctvo nehnuteľností obmedzené, expati mohli pozemky iba prenajať na 99 rokov v určitých oblastiach. Avšak v roku 2002 schválila vláda Dubaja legislatívu, ktorá revolučne zmenila trh s nehnuteľnosťami pre cudzincov, čo im umožnilo priamo vlastniť nehnuteľnosti v určených oblastiach známych ako zóny voľného vlastníctva (freehold).

Čo sú zóny voľného vlastníctva?

Zóny voľného vlastníctva sú špecifické oblasti, kde môžu cudzinci kupovať nehnuteľnosti bez potreby miestneho sponzora alebo obchodného partnera. Medzi tieto zóny patria niektoré z najatraktívnejších lokalít v Dubaji, ako napríklad:

• Downtown Dubai

• Dubai Marina

• Palm Jumeirah

• Jumeirah Lakes Towers (JLT)

10 OXFORD by IMAN DEVELOPERS

V týchto oblastiach majú zahraniční investori plné vlastnícke práva podobné ako občania SAE. Táto politika urobila z Dubaja atraktívnu možnosť pre zahraničných investorov, ktorí chcú mať úplnú kontrolu nad svojimi realitnými aktívami. Okrem toho môžu majitelia nehnuteľností v týchto oblastiach prevádzať, predávať, prenajímať či poskytovať svoje nehnuteľnosti bez potreby schválenia miestneho partnera, čo zaručuje maximálnu flexibilitu.

Dlhodobá bezpečnosť pre investorov

Vďaka 100% zahraničnému vlastníctvu sa medzinárodní investori cítia istí vo svojich dlhodobých investíciách. Na rozdiel od prenájmu pozemkov, kde je vlastníctvo iba dočasné, poskytuje vlastníctvo voľného vlastníctva dlhodobú stabilitu, čo je výhodné pre rezidenčných aj komerčných investorov.

2. Možnosti víz viazané na investície do nehnuteľností

Ďalšou veľkou výhodou vlastníctva nehnuteľností v Dubaji ako cudzinec je možnosť získať dlhodobé pobytové víza. Vláda Dubaja zaviedla sériu vízových programov, ktoré viažu pobyt na investície do nehnuteľností, čo umožňuje zahraničným investorom žiť a pracovať v SAE, často aj so svojimi rodinami. Táto politika urobila z Dubaja nielen investičné miesto, ale aj domov pre mnohých expatov.

Možnosti získania víz

Od roku 2023 ponúka Dubaj niekoľko vízových programov špeciálne navrhnutých pre investorov do nehnuteľností:

2-ročné obnoviteľné pobytové vízum: Zahraniční investori, ktorí zakúpia nehnuteľnosť v hodnote aspoň 750 000 AED (približne 204 000 USD), majú nárok na obnoviteľné 2-ročné pobytové vízum. Nehnuteľnosť musí byť dokončená (nie v štádiu výstavby) a môže byť rezidenčná alebo komerčná.

5-ročné pobytové vízum: Investori, ktorí vlastnia nehnuteľnosť v hodnote aspoň 2 milióny AED (približne 545 000 USD), môžu získať 5-ročné pobytové vízum, ktoré je tiež obnoviteľné.

Zlaté vízum (10-ročné vízum): Investori, ktorí zakúpia nehnuteľnosť v hodnote nad 10 miliónov AED (približne 2,7 milióna USD), majú nárok na zlaté vízum, čo je 10-ročné pobytové vízum.

ONE PARK CENTRAL by IMAN DEVELOPERS

Flexibilita víz pre rodiny

Ďalšou výhodou je, že víza viazané na nehnuteľnosti často rozširujú aj na najbližších rodinných príslušníkov, ako sú manželia a deti. Tieto víza tiež ponúkajú slobodu vstupu a výstupu zo SAE bez obmedzení, čo je obzvlášť výhodné pre častých cestovateľov a globálnych podnikateľov.

3. Žiadne dane z nehnuteľností ani dane z kapitálových ziskov

Zdanenie je kľúčovým faktorom pre investorov pri rozhodovaní, kde investovať, a nízke daňové zaťaženie v Dubaji robí z tohto trhu jeden z najatraktívnejších realitných trhov na svete. Na rozdiel od mnohých iných globálnych realitných trhov Dubaj nevyberá žiadne dane z vlastníctva nehnuteľností ani z kapitálových ziskov. To poskytuje významnú finančnú výhodu zahraničným investorom, ktorí chcú maximalizovať svoje výnosy.

KARL LAGERFELD VILLAS by TARAF

4. Vysoké výnosy z prenájmu a silný potenciál návratnosti investícií

Pre investorov hľadajúcich príjem z prenájmu ponúka Dubaj jedny z najvyšších výnosov z prenájmu na svete. Kombinácia rastúcej komunity expatov a silného turistického sektora zabezpečuje vysoký dopyt po rezidenčných aj komerčných nehnuteľnostiach.

V kľúčových oblastiach, ako sú Dubai Marina, Downtown Dubai a Jumeirah Beach Residence (JBR), môžu investori očakávať výnosy z prenájmu v rozmedzí 5-7 %, čo je oveľa viac ako v hlavných mestách, ako sú New York alebo Londýn.

10 OXFORD by IMAN DEVELOPERS

5. Svetová úroveň životného štýlu a stabilná ekonomika

Vlastníctvo nehnuteľnosti v Dubaji poskytuje zahraničným investorom prístup k životnému štýlu svetovej triedy. Dubaj je známy pre svoj luxus, moderné vybavenie a bezpečnosť, čo z neho robí ideálne miesto pre život jednotlivcov aj rodín.

ONE PARK CENTRAL by IMAN DEVELOPERS

Bezpečné a stabilné prostredie

Dubaj je často hodnotený ako jedno z najbezpečnejších miest na svete. Jeho nízka miera kriminality, efektívne presadzovanie práva a politická stabilita z neho robia atraktívnu destináciu pre osobné aj obchodné účely. Majitelia nehnuteľností v Dubaji sa môžu cítiť istí, že ich investícia je bezpečná v takomto stabilnom prostredí.

Luxusný životný štýl

Od špičkových nákupných centier až po vynikajúce reštaurácie, od čistých pláží až po exkluzívne rekreačné kluby, Dubaj ponúka neprekonateľný životný štýl. Investori do nehnuteľností tu profitujú nielen z finančných výnosov, ale aj z možnosti užívať si luxusný životný štýl. Vlastníctvo domu alebo bytu v Dubaji poskytuje prístup k niektorým z najlepších služieb, ako sú svetová zdravotná starostlivosť, medzinárodné školy a pokročilá infraštruktúra.

Vysoko atraktívna investičná destinácia

Realitný trh v Dubaji je jedinečne nastavený na to, aby ponúkal zahraničným investorom neprekonateľné výhody. Od 100% zahraničného vlastníctva v zónach voľného vlastníctva až po daňovo priaznivé prostredie a víza viazané na investície do nehnuteľností, mesto sa stalo magnetom pre medzinárodných investorov. S vysokými výnosmi z prenájmu, silným potenciálom návratnosti investícií a luxusným, stabilným životným prostredím je vlastníctvo nehnuteľnosti v Dubaji ako cudzinec rozumným rozhodnutím pre každého, kto hľadá diverzifikáciu svojho investičného portfólia alebo nové miesto, ktoré by mohol nazvať domovom.

Pre tých, ktorí hľadajú dlhodobú bezpečnosť, finančné výhody a elitný životný štýl, Dubaj vyčnieva ako jedno z najlepších miest pre zahraničné investície do nehnuteľností.

Let's chat on WhatsApp

Monika Kizilyaprak

Monika Kizilyaprak

Whatsapp
Daniela Gažová

Daniela Gažová

Whatsapp
Tím Simona

Tím Simona

Whatsapp

Kontaktujte nás

Radi vám pomôžeme.

Opýtajte sa nás na čokoľvek pomocou krátkeho formulára a my Vás budeme čoskoro kontaktovať.

Kliknutím na tlačidlo Odoslať súhlasíte s obchodnými podmienkami

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.