Dubajská budúcnosť odhalená: 5 kľúčových pilierov mestského hlavného plánu do roku 2040

#realestate
#nehnutelnosti
#refresher
#dubai

Dubajská budúcnosť odhalená: 5 kľúčových pilierov mestského hlavného plánu do roku 2040

Mestský hlavný plán Dubaja do roku 2040: Vytváranie udržateľnej a inovatívnej budúcnosti

Dubaj je na vrchole transformačnej cesty vedenej vizionárskym mestským hlavným plánom 2040 . Tento strategický plán má nanovo definovať mestskú krajinu so zameraním na päť kľúčových pilierov: udržateľnosť, inováciu, konektivitu, ekonomickú diverzifikáciu a kvalitu života.

Ak stále zvažujete, či je to dobrý nápad investovať alebo sa presťahovať do Dubaja, dnes sa ponoríme do tohto hlavného plánu, ktorý upevní pozíciu Dubaja ako globálneho lídra v rozvoji miest a inovácií.

Vízia pre budúcnosť

●      Dubajský strategický plán do roku 2040 stanovuje ambiciózne ciele na zlepšenie kvality života, ekonomického rastu a environmentálnej udržateľnosti v priebehu nasledujúcich 20 rokov.

●      Nadácia Dubai Future Foundation zohráva kľúčovú úlohu pri podpore inovácií a predvídavosti, pričom podporuje rozvoj futuristických technológií a podnikania.

●      Cieľom Dubaja je stať sa globálnym lídrom v oblasti trvalo udržateľného rozvoja miest so zameraním na zelenú infraštruktúru, obnoviteľnú energiu a riešenia inteligentných miest.

Strategický plán Dubaja do roku 2040: kľúčové ciele a ciele

Mestský hlavný plán Dubaja 2040, ktorý bol spustený v marci 2021, načrtáva víziu mesta pre trvalo udržateľný mestský rozvoj na nasledujúcich 20 rokov. Cieľom plánu je zvýšiť kvalitu života obyvateľov, podporiť hospodársky rast a zabezpečiť udržateľnosť životného prostredia. Medzi kľúčové ciele patrí optimalizácia priestorových a infraštruktúrnych zdrojov, rozvoj živých komunít a podpora zeleného hospodárstva.

Podľa dubajského magistrátu sa očakáva, že do roku 2040 počet obyvateľov mesta dosiahne 5,8 milióna , zo súčasných 3,3 milióna. Na prispôsobenie sa tomuto rastu sa plán zameriava na vytvorenie inkluzívnejšieho a dostupnejšieho mesta so sieťou zelených plôch a možnosťami verejnej dopravy. Cieľom je, aby do roku 2040 žilo 55 % populácie v okruhu 800 metrov od verejnej dopravy, oproti súčasným 40 %.

Časová os na dosiahnutie cieľov plánu

Dubaja 2040 stanovuje jasný časový plán na dosiahnutie jeho cieľov:

●      Do roku 2025: Dokončiť prvú fázu projektov infraštruktúry vrátane rozšírenia dubajského metra a výstavby nových zelených plôch.

●      Do roku 2030: Dosiahnuť 30 % zníženie emisií uhlíka v porovnaní s úrovňami z roku 2015 a zvýšiť podiel obnoviteľnej energie na 25 % celkovej výroby energie.

●      Do roku 2040: Dosiahnuť úplnú implementáciu cieľov plánu vrátane vytvorenia plne integrovaného a trvalo udržateľného mestského prostredia.

Trvalo udržateľný rozvoj miest v Dubaji: Budovanie zeleného a odolného mesta

●      Dubaj si stanovuje ambiciózne ciele v oblasti udržateľnosti a implementuje predpisy o zelených budovách, aby vytvoril mesto šetrnejšie k životnému prostrediu.

●      Iniciatívy inteligentných miest a projekty infraštruktúry využívajú technológiu na zvýšenie energetickej účinnosti, konektivity a odolnosti miest.

Dubajské pravidlá pre ekologické budovy a ciele trvalej udržateľnosti

Dubaj vytvoril pevný základ pre trvalo udržateľný mestský rozvoj prostredníctvom svojich komplexných predpisov a noriem pre zelené budovy. Tieto predpisy nabádajú vývojárov, aby stavali budovy, ktoré uprednostňujú energetickú účinnosť, šetrenie vodou a používanie materiálov šetrných k životnému prostrediu . Dodržiavaním týchto noriem sa Dubaj snaží výrazne znížiť svoju uhlíkovú stopu a vytvoriť udržateľnejšie zastavané prostredie.

Mesto si tiež stanovilo ambiciózne ciele na zníženie emisií uhlíka a zvýšenie energetickej účinnosti. Dubajská stratégia čistej energie do roku 2050 si kladie za cieľ vyrábať 44 % energie z čistých zdrojov do roku 2050, s priebežnými cieľmi 7 % do roku 2020 a 25 % do roku 2030. Tieto ciele sú v súlade so záväzkom mesta k zelenšej budúcnosti a stavajú Dubaj ako globálny lídrom v oblasti trvalo udržateľného rozvoja.

Iniciatívy Smart City: Využitie technológie pre trvalo udržateľný rozvoj

Dubaj využíva pokročilé technológie na vytvorenie inteligentného, udržateľného a efektívneho mestského prostredia . Iniciatíva Dubai Smart City má za cieľ transformovať mesto prostredníctvom integrácie AI, internetu vecí a ďalších špičkových technológií v rôznych aspektoch mestského plánovania a riadenia.

Jedným z pozoruhodných príkladov je iniciatíva Dubai Smart Grid Initiative, ktorá sa zameriava na zvyšovanie energetickej účinnosti a udržateľnosti prostredníctvom nasadzovania inteligentných meračov, systémov skladovania energie a integrácie obnoviteľnej energie. Zavedením inteligentnej siete môže Dubaj optimalizovať distribúciu energie, znížiť množstvo odpadu a podporiť prijatie čistých zdrojov energie.

Riešenia inteligentnej dopravy a mobility

Dubaj tiež investuje do inteligentných riešení dopravy a mobility s cieľom znížiť dopravné zápchy, zlepšiť kvalitu ovzdušia a zvýšiť celkovú efektivitu mestskej dopravnej siete. Dubajská autonómna dopravná stratégia má za cieľ do roku 2030 previesť 25 % celkových dopravných ciest v Dubaji na autonómny režim s využitím rôznych typov samoriadiacich vozidiel vrátane autobusov a taxíkov.

Mesto tiež rozširuje svoju sieť verejnej dopravy s plánmi na rozšírenie dubajského metra a zavedenie nových autobusových liniek na zlepšenie konektivity a dostupnosti. Presadzovaním možností udržateľnej dopravy a využívaním inteligentných technológií vytvára Dubaj pre svojich obyvateľov a návštevníkov mesto šetrnejšie k životnému prostrediu a obývateľné.

Dubaj vytvára pre svojich obyvateľov a návštevníkov mesto šetrnejšie k životnému prostrediu a obývateľné.

Odolnosť miest a prispôsobenie sa zmene klímy

Keďže Dubaj neustále rastie a čelí výzvam, ktoré predstavuje zmena klímy, odolnosť miest a adaptácia sa stali kľúčovými prioritami plánov trvalo udržateľného rozvoja mesta. Dubaj investuje do projektov infraštruktúry, ktoré zlepšujú schopnosť mesta odolávať environmentálnym stresom a otrasom, ako sú extrémne poveternostné udalosti a stúpajúca hladina morí, a zotavovať sa z nich.

Jedným z príkladov je plán riadenia dubajskej pobrežnej zóny, ktorého cieľom je chrániť pobrežie mesta a morské ekosystémy pred vplyvmi klimatických zmien a urbanizácie. Plán zahŕňa opatrenia, ako je výživa pláží, ochranné štruktúry pobrežia a obnova prirodzených biotopov, ako sú mangrovy a koralové útesy.

Mestská ekologizácia a ochrana biodiverzity

Dubaj tiež podporuje ekologizáciu miest a ochranu biodiverzity ako súčasť svojej stratégie trvalo udržateľného rozvoja.

Dubajská samospráva si stanovila za cieľ zvýšiť do roku 2030 zelený priestor na obyvateľa v meste na 25 metrov štvorcových . Na dosiahnutie tohto cieľa magistrát pracuje na projektoch ako Dubajský zelený pás, ktorého cieľom je vytvoriť sieť zelených plôch a ekologických koridorov po obvode mesta.

Dubajská samospráva si stanovila za cieľ zvýšiť do roku 2030 zelený priestor na obyvateľa v meste na 25 metrov štvorcových.

Plány rozšírenia infraštruktúry Dubaja: Zlepšenie konektivity a dostupnosti

●      Dubajský mestský plán do roku 2040 sa zameriava na rozšírenie dopravnej a prístavnej infraštruktúry s cieľom zlepšiť konektivitu a podporiť ekonomický rast.

●      Plán zahŕňa rozvoj ciest, železníc, letísk a prístavov s cieľom upevniť pozíciu Dubaja ako globálneho obchodného uzla a zvýšiť kvalitu života obyvateľov.

Dopravná infraštruktúra:

●      Cesty: Rozšírenie s cieľom prispôsobiť sa rastu populácie vrátane nových diaľnic, mostov, tunelov a zlepšených existujúcich ciest.

●      Železnice: Rozšírenie systému dubajského metra na zlepšenie dostupnosti a pohodlia.

●      Letiská: Modernizácia medzinárodného letiska v Dubaji (DXB) a rozvoj medzinárodného letiska Al Maktoum (DWC) s cieľom odbaviť viac cestujúcich a nákladu, čím sa posilní postavenie Dubaja ako globálneho leteckého uzla.

Prístavná infraštruktúra:

●      Jebel Ali Port: Rozšírenie kontajnerových terminálov, nové kotviská a pokročilá technológia na zvýšenie kapacity a efektivity.

●      Ekonomický vplyv: Vylepšená prístavná infraštruktúra pritiahne podniky do slobodnej zóny Jebel Ali (JAFZA), vytvorí pracovné miesta a podnieti hospodársky rast, čím sa posilní úloha Dubaja v globálnom obchode.

Energetická infraštruktúra:

●      Obnoviteľná energia: Cieľom je vyrábať 75 % energie z čistých zdrojov do roku 2050, čo zdôraznil solárny park Mohammeda bin Rashida Al Maktouma.

●      Vývoj inteligentnej siete: Implementácia pokročilého merania, automatizácie a analýzy údajov pre efektívnu distribúciu energie a zníženie odpadu.

Vodná infraštruktúra:

●      Odsoľovanie: Zlepšenie odsoľovacích zariadení a prieskum alternatívnych zdrojov vody.

●      Inteligentné hospodárenie s vodou: Použitie senzorov a analýzy údajov na monitorovanie spotreby a detekciu únikov, čím sa podporuje efektívnosť vody.

●      Ochrana: Kampane na zvyšovanie povedomia verejnosti a stimuly pre technológie šetriace vodu, ktoré podporujú trvalo udržateľné využívanie vody.

Celkový plán má za cieľ zlepšiť konektivitu, podporiť ekonomický rast a zabezpečiť udržateľné riadenie zdrojov s cieľom zvýšiť kvalitu života v Dubaji.

One Park Central by Iman Developers

Stratégie hospodárskej diverzifikácie v Dubaji: Zníženie závislosti od ropy

●      Dubaj aktívne diverzifikuje svoju ekonomiku s cieľom znížiť závislosť od príjmov z ropy

●      Medzi kľúčové sektory patrí cestovný ruch, znalostné odvetvia, obchod a finančné služby

●      Vládne iniciatívy podporujú podnikanie, inovácie a priťahujú medzinárodné podniky

Turizmus a pohostinstvo: Rozvoj destinácie svetovej triedy

Dubaj sa etabloval ako svetové centrum cestovného ruchu, ktoré každoročne priťahuje milióny návštevníkov. Vláda spustila niekoľko iniciatív na ďalšie posilnenie odvetvia cestovného ruchu a upevnenie pozície Dubaja ako destinácie svetovej triedy.

Jedným z hlavných cieľov je rozvoj nových hotelov, letovísk a turistických atrakcií. Dubaj pokračuje v investíciách do ikonických projektov, akými sú Palm Jumeirah, Dubai Creek Harbour a Dubai Eye, ktoré bude najväčším vyhliadkovým kolesom na svete. Tento rozvoj nielen rozširuje mestskú infraštruktúru cestovného ruchu, ale vytvára aj jedinečné zážitky pre návštevníkov.

Podľa oficiálnej webovej stránky Dubai Tourism Dubaj prilákal v roku 2023 17,15 milióna turistov s mierou rastu 19,4 % v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Emirates Tourism Council uvádza, že sektor cestovného ruchu prispel k HDP Dubaja v roku 2023 11,7 %.

Znalostná ekonomika: podpora inovácií a podnikania

Dubaj aktívne podporuje znalostnú ekonomiku podporou inovácií a podnikania. Vláda zriadila rôzne slobodné zóny a obchodné zoskupenia, ktoré sa zameriavajú na konkrétne odvetvia a poskytujú priaznivé prostredie pre prosperitu podnikov.

Jedným z pozoruhodných príkladov je Dubai Internet City (DIC), technologicky zameraná bezplatná zóna, v ktorej sa nachádza viac ako 1 600 spoločností vrátane globálnych gigantov ako Microsoft, Google a Facebook. DIC poskytuje najmodernejšiu infraštruktúru, služby podpory podnikania a kolaboratívny ekosystém, ktorý podporuje inovácie a rast v technologickom sektore.

Podpora startupov a malých a stredných podnikov

Okrem priťahovania etablovaných podnikov Dubaj aktívne podporuje startupy a malé a stredné podniky (MSP). Dubajská SME, agentúra ministerstva ekonomického rozvoja, poskytuje celý rad služieb a podporných programov, ktoré pomáhajú podnikateľom začať a rozvíjať svoje podnikanie.

Iniciatívy ako Mohammed Bin Rashid Innovation Fund (MBRIF) a Dubai Future Accelerators program poskytujú financovanie, mentorstvo a zdroje nádejným startupom. Cieľom tohto úsilia je vytvoriť dynamický startupový ekosystém, ktorý prispieva k ekonomickej diverzifikácii a tvorbe pracovných miest.

Finančné služby: Regionálne a globálne centrum

Dubaj sa stal vedúcim centrom finančných služieb v regióne Blízkeho východu a severnej Afriky (MENA). Dubajské medzinárodné finančné centrum (DIFC), založené v roku 2004, sa rozrástlo a stalo sa globálnym finančným centrom s viac ako 2 500 registrovanými spoločnosťami a 25 000 odborníkmi.

DIFC ponúka regulačný rámec svetovej triedy, nezávislý súdny systém a podpornú infraštruktúru, ktorá priťahuje finančné inštitúcie z celého sveta. Zameriava sa na kľúčové sektory, ako je bankovníctvo, správa aktív, kapitálové trhy a islamské financie, vďaka čomu je Dubaj vstupnou bránou pre finančné služby v regióne.

Plány sociálno-ekonomického rozvoja Dubaja: Zlepšenie kvality života

●      Dubajský mestský plán do roku 2040 uprednostňuje vzdelávanie, zdravotnú starostlivosť a kultúrne zariadenia s cieľom zvýšiť kvalitu života obyvateľov.

●      Významné investície do ľudského kapitálu a rekreačných priestorov majú za cieľ vytvoriť obývateľnejšie a sociálne živšie mesto.

Vzdelávanie a zdravotníctvo: Investície do ľudského kapitálu

Dubajská vláda uznáva, že investície do vzdelávania a zdravotnej starostlivosti sú kľúčové pre dlhodobý úspech mesta. V rámci mestského plánu do roku 2040 má Dubaj za cieľ rozšíriť svoju sieť škôl, univerzít a zdravotníckych zariadení, aby zabezpečil, že obyvatelia budú mať prístup k vysokokvalitným službám.

Jednou z významných iniciatív je Dubaj Healthcare City (DHCC), bezplatná zóna venovaná zdravotnej starostlivosti a lekárskemu vzdelávaniu. DHCC je domovom pre viac ako 160 klinických partnerov a viac ako 180 neklinických zariadení, čo z neho robí najväčšiu zónu bez zdravotnej starostlivosti na svete. Očakáva sa, že rozšírenie DHCC pritiahne viac medzinárodných poskytovateľov zdravotnej starostlivosti a výskumné inštitúcie, čím sa ďalej zvýši kvalita zdravotníckych služieb v meste.

Pokiaľ ide o vzdelávanie, Dubaj plánuje založiť ďalšie medzinárodné pobočkové kampusy renomovaných univerzít, aby ponúkli pestrú škálu programov. Napríklad University of Birmingham Dubai otvorila svoj nový kampus v roku 2021, ktorý ponúka tituly v oblasti obchodu, informatiky a strojárstva. Prítomnosť takýchto inštitúcií nielen zlepšuje prístup ku kvalitnému vzdelávaniu, ale podporuje aj výskum a inovácie v meste.

Kultúrne a rekreačné zariadenia: Zlepšenie životaschopnosti a sociálneho blahobytu

Cieľom vlády je vytvoriť živú kultúrnu scénu, ktorá oslavuje dedičstvo mesta a zároveň zahŕňa rozmanitosť a inkluzívnosť.

Jedným z hlavných projektov je Dubajská stratégia kreatívnej ekonomiky, ktorej cieľom je premeniť Dubaj na globálne centrum kreatívnych odvetví, akými sú dizajn, móda a médiá. Stratégia zahŕňa rozvoj vyhradených kreatívnych zón, ako je napríklad Dubai Design District (d3), ktorá poskytuje platformu pre miestnych a medzinárodných dizajnérov na prezentáciu svojej práce a spoluprácu.

Okrem kultúrnych zariadení Dubaj výrazne investuje do parkov, zelených plôch a rekreačných zariadení na podporu zdravého a aktívneho životného štýlu. Dubajská samospráva si stanovila za cieľ zvýšiť zelenú plochu na obyvateľa z 13,4 metrov štvorcových v roku 2019 na 25 metrov štvorcových do roku 2040. To zahŕňa rozvoj nových parkov, ako je napríklad nedávno otvorený Quranic Park, v ktorom sa nachádzajú záhrady inšpirované spomínanými rastlinami. v Koráne.

Dubajský magistrát si stanovil za cieľ zvýšiť zelenú plochu na obyvateľa z 13,4 metrov štvorcových v roku 2019 na 25 metrov štvorcových do roku 2040.

Inovácie a podnikanie: hnacia sila hospodárskeho rastu

Plány sociálno-ekonomického rozvoja Dubaja uznávajú dôležitosť inovácií a podnikania pri riadení hospodárskeho rastu a vytváraní pracovných miest. Mesto sa etablovalo ako centrum pre startupy a technologické spoločnosti, ktoré priťahuje talenty a investície z celého sveta.

Jednou z kľúčových iniciatív je program Dubai Future Accelerators , ktorý spája vládne subjekty so startupmi, aby spoluvytvárali riešenia pre budúce výzvy. Výsledkom programu je úspešná implementácia niekoľkých pilotných projektov, ako je použitie kamier poháňaných umelou inteligenciou na detekciu dopravných priestupkov a nasadenie autonómnych vozidiel na doručovanie na poslednú míľu.

Dubaj je tiež domovom niekoľkých bezplatných zón, ktoré ponúkajú stimuly a podporu pre podnikateľov a podniky. Napríklad Dubai Silicon Oasis (DSO) je technologický park, ktorý poskytuje priaznivé prostredie pre technologické startupy na rast a škálovanie. DSO ponúka celý rad služieb vrátane inkubačných programov, možností financovania a prístupu k mentorom a odborníkom z odvetvia.

Meranie úspešnosti plánov rastu Dubaja: kľúčové ukazovatele výkonnosti

●      Plány rastu Dubaja zahŕňajú konkrétne ciele pre ekonomický, sociálny a environmentálny pokrok

●      Na meranie úspešnosti týchto plánov sa používajú kľúčové ukazovatele výkonnosti (KPI).

●      Pravidelné monitorovanie a podávanie správ zaisťuje, že Dubaj zostane na ceste k dosiahnutiu svojich ambicióznych cieľov

Mestský hlavný plán Dubaja do roku 2040 stanovuje odvážnu víziu budúcnosti mesta, ale ako bude vláda merať jeho úspech? Aby sa zabezpečilo, že plán splní svoje sľuby, Dubaj zaviedol súbor kľúčových ukazovateľov výkonnosti (KPI), ktoré budú sledovať pokrok v ekonomických, sociálnych a environmentálnych dimenziách.

Ekonomické ukazovatele: rast HDP, zahraničné investície a tvorba pracovných miest

Dubajská stratégia hospodárskeho rastu má za cieľ vytvoriť diverzifikovanú ekonomiku založenú na vedomostiach, ktorá je odolná voči globálnym otrasom. Na meranie pokroku smerom k tomuto cieľu vláda stanovila ciele pre rast HDP, priame zahraničné investície (PZI) a vytváranie pracovných miest.

Podľa dubajského štatistického centra vzrástol dubajský HDP v roku 2021 o 6,2 %, čo sa výrazne odrazilo od vplyvu pandémie COVID-19. Cieľom vlády je udržať túto dynamiku s cieľom 5-6% ročného rastu HDP v nasledujúcom desaťročí.

Prilákanie zahraničných investícií je kľúčovou súčasťou stratégie rastu Dubaja. Mesto si stanovilo za cieľ zvýšiť do roku 2030 PZI o 50 % zo základnej línie 38,5 miliardy AED (10,5 miliardy USD) v roku 2018. Na dosiahnutie tohto cieľa Dubaj vytvára nové bezcolné zóny, zjednodušuje obchodné predpisy a investuje do špičkových technológií. odvetvia.

Vytváranie pracovných miest je ďalším kritickým ekonomickým KPI. Cieľom Dubaja je do roku 2040 vytvoriť viac ako 500 000 nových pracovných miest so zameraním na vysokokvalifikované sektory orientované na budúcnosť, ako sú umelá inteligencia, robotika a zelené technológie. Vláda pozorne sleduje údaje o zamestnanosti, aby zabezpečila, že rast pracovných miest bude držať krok s hospodárskou expanziou.

One Park Central by Iman Developers

Sociálne a environmentálne ukazovatele: Metriky kvality života a udržateľnosti

Plány rastu Dubaja nie sú len o ekonomickej expanzii – ich cieľom je tiež zlepšiť kvalitu života obyvateľov a návštevníkov a zároveň zabezpečiť udržateľnosť životného prostredia. Na meranie pokroku na týchto frontoch vláda stanovila KPI súvisiace so vzdelávaním, zdravotnou starostlivosťou, šťastím a environmentálnou výkonnosťou.

V sektore vzdelávania si Dubaj stanovil cieľ zvýšiť do roku 2040 mieru zapísanej do vzdelávania v ranom detstve na 95 % zo 73 % v roku 2018. Cieľom mesta je tiež zvýšiť do roku 2026 podiel študentov navštevujúcich hodnotené školy na 100 %. .

Ďalšou kľúčovou oblasťou je zdravotná starostlivosť. Dubaj plánuje zvýšiť počet lekárov na 10 000 obyvateľov z 35 v roku 2018 na 50 do roku 2040. Cieľom mesta je tiež zvýšiť priemernú dĺžku života na 80 rokov za rovnaké obdobie.

Na sledovanie celkovej pohody používa Dubaj index šťastia, čo je meranie založené na prieskume, ktoré hodnotí spokojnosť obyvateľov s rôznymi aspektmi života v meste. Vláda si stanovila za cieľ dosiahnuť do roku 2040 95 % mieru šťastia.

V oblasti životného prostredia sa Dubaj zaviazal k ambicióznym cieľom udržateľnosti. Cieľom mesta je znížiť svoju uhlíkovú stopu o 30 % do roku 2030 a zároveň zvýšiť podiel čistej energie v celkovom energetickom mixe na 75 % do roku 2050. Dubaj tiež plánuje v nasledujúcom desaťročí znížiť spotrebu vody a elektriny o 30 %.

Dubajský plán pre prosperujúcu budúcnosť

Strategický plán Dubaja do roku 2040 je plánom pre udržateľné, inovatívne a prosperujúce mesto. Zameraním sa na kľúčové piliere, ako sú zelené budovy, iniciatívy inteligentných miest, rozširovanie infraštruktúry, ekonomická diverzifikácia a sociálno-ekonomický rozvoj , je Dubaj pripravený zvýšiť kvalitu života svojich obyvateľov a zároveň upevniť svoju pozíciu globálneho lídra.

Keďže Dubaj pokračuje v realizácii svojich ambicióznych plánov, budúcnosť mesta vyzerá jasnejšie ako kedykoľvek predtým. Vďaka silnému záväzku k udržateľnosti, inováciám a blahobytu svojich ľudí nastavuje Dubaj štandard pre rozvoj miest v 21. storočí.

Ktoré aspekty plánov rastu mesta vás najviac vzrušujú?

Let's chat on WhatsApp

Monika Kizilyaprak

Monika Kizilyaprak

Whatsapp
Daniela Gažová

Daniela Gažová

Whatsapp
Tím Simona

Tím Simona

Whatsapp

Kontaktujte nás

Radi vám pomôžeme.

Opýtajte sa nás na čokoľvek pomocou krátkeho formulára a my Vás budeme čoskoro kontaktovať.

Kliknutím na tlačidlo Odoslať súhlasíte s obchodnými podmienkami

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.