Plánujete kúpiť nehnuteľnosť v Dubaji? Odborné rady pre inteligentnú investíciu

#realestate
#nehnutelnosti
#refresher
#dubai

Plánujete kúpiť nehnuteľnosť v Dubaji? Odborné rady pre inteligentnú investíciu

Investovanie v Dubaji: Všetko, čo potrebujete vedieť

S konzistentným zhodnocovaním, silnými základmi a atraktívnymi výnosmi bol trh s nehnuteľnosťami v Dubaji za posledné dve desaťročia lukratívnou investičnou oblasťou.

Aby ste však urobili inteligentnú investíciu, potrebujete odborné rady podporené rokmi trhových poznatkov.

V tomto článku sa ponoríme do:

  • Kľúčové faktory úspechu nehnuteľností v Dubaji.
  • Strategie na maximalizáciu výnosov a minimalizáciu rizík.
  • Odborné tipy pre informované rozhodovanie pri výbere správnej nehnuteľnosti v Dubaji.

Či už ste skúsený investor alebo robíte prvé kroky do sveta nehnuteľností, tieto poznatky z 12 rokov navigácie na trhu v Dubaji od tímu Move Homes vás nasmerujú k ziskovej a uspokojujúcej investičnej ceste.

Poďme na to.

Porozumenie trhu s nehnuteľnosťami v Dubaji

Trh s nehnuteľnosťami v Dubaji vykazuje významný rast a stabilitu za posledné dve desaťročia, pričom hodnota nehnuteľností sa neustále zhodnocuje. Tento rast je poháňaný silnými ekonomickými základmi mesta, vládnou podporou, svetovou infraštruktúrou, investorom priateľskými reguláciami a bezdaňovým prostredím.

Vysoké výnosy z nájomného a miera obsadenosti ďalej zdôrazňujú atraktivitu trhu. Podľa Dubai Land Department sa priemerné výnosy z nájomného pohybujú od 5% do 10%, čo robí z Dubaja atraktívnu možnosť pre investorov hľadajúcich spoľahlivý príjem z nájomného.

Zdroj: DxB interact od Dubai Land Department

Kľúčové faktory úspechu trhu s nehnuteľnosťami v Dubaji

  • Strategická poloha a svetová infraštruktúra

Strategická poloha Dubaja na križovatke Európy, Ázie a Afriky zohrala kľúčovú úlohu v jeho vzostupe ako globálneho obchodného a turistického centra. Svetová infraštruktúra mesta, vrátane moderných letísk, prístavov a dopravných sietí, ešte viac zvýšila jeho atraktivitu pre investorov a podniky.

  • Bezdaňové prostredie a investorom priateľské regulácie

Bezdaňové prostredie Dubaja je ďalším významným faktorom úspechu jeho trhu s nehnuteľnosťami. Absencia dane z príjmu, kapitálových ziskov a dane z nehnuteľností robí z Dubaja atraktívnu destináciu pre investorov, ktorí hľadajú maximálny výnos.

  • Rôznorodé možnosti nehnuteľností pre rôzne rozpočty a preferencie

Trh s nehnuteľnosťami v Dubaji ponúka širokú škálu možností, ktoré vyhovujú rôznym rozpočtom a preferenciám. Od luxusných víl a apartmánov v ikonických projektoch ako Palm Jumeirah a Downtown Dubai po cenovo dostupné bývanie v rozvíjajúcich sa komunitách, tu je niečo pre každého investora.

One Park Central by IMAN Developers

Investovanie do nehnuteľností v Dubaji: Maximalizácia výnosov a minimalizácia rizík

Kam by ste mali investovať?

Skúsení investori sa často zameriavajú na rozvíjajúce sa štvrte, ktoré vykazujú silný potenciál rastu. Tieto oblasti môžu prechádzať významným rozvojom s novými infraštruktúrnymi projektmi, atrakciami a vybavenosťou v pláne. Investovaním do týchto vznikajúcich lokalít môžete využiť nižšie vstupné ceny a potenciálne profitovať z výrazného kapitálového zhodnotenia, keď oblasť dozreje.

Najperspektívnejšie štvrte v Dubaji sú:

  • Jumeirah Village Circle
  • Business Bay
  • Dubai Marina
  • Dubai Hills Estate
  • Jumeirah Lakes Towers
Zdroj: DxB interact od Dubai Land Department

Aké sú požiadavky pri kúpe nehnuteľnosti v Dubaji?

Pri kúpe nehnuteľnosti v Dubaji je dôležité pochopiť právne požiadavky. Tu je stručný prehľad:

  • Kópia pasu: Jasná kópia vášho pasu (a víza, ak je to potrebné).
  • Dôkaz o adrese: Nedávny účet za služby alebo iný oficiálny dokument ukazujúci vašu aktuálnu adresu.
  • Investorské vízum (ak je to potrebné): Ak plánujete investovať do nehnuteľností, môže byť potrebné investorské vízum.
  • Záloha: Pripravte sa na zaplatenie zálohy (zvyčajne 10% pre občanov UAE a 20% pre expatriantov).
  • Predajná zmluva: Po výbere nehnuteľnosti podpíšete predajnú zmluvu s developerom alebo predajcom.

Navštívte webovú stránku Dubai Land Department alebo nás kontaktujte, aby ste zistili, či potrebujete ďalšie dokumenty alebo pomoc pri procese.

Na čo si treba dávať pozor?

Investovanie do nehnuteľností v Dubaji vyžaduje dôkladnú náležitú starostlivosť a jasné pochopenie právneho rámca upravujúceho transakcie s nehnuteľnosťami:

  • Skontrolujte registráciu RERA: Overte si, že realitní makléri a developeri nehnuteľností sú registrovaní v Realitnom regulačnom úrade (RERA) pre dokončené a rozpracované projekty.
  • Analyzujte ceny v štvrti: Preverujte aktuálne ceny v danej oblasti pred podpisom zmlúv alebo uskutočnením platieb. My zabezpečíme, že nájdeme najlepšiu ponuku podľa vášho rozpočtu.
  • Zabezpečte všetky dokumenty: Uistite sa, že kľúčové dokumenty, ako je Memorandum o porozumení (MOU), sú kompletné a podpísané vaším realitným maklérom.
  • Analyzujte výnosy z nájomného: Preskúmajte údaje o výnosoch z nájomného, aby ste identifikovali najlepšie investičné lokality. Nespoliehajte sa iba na to, čo hovorí predajca – sami si preverte a overte informácie.
Karl Lagerfeld Vilas by Taraf

Odborné tipy pre informované rozhodovanie

Nastavte si investičné ciele a rozpočet

Pred začatím vašej investičnej cesty do nehnuteľností v Dubaji je dôležité jasne definovať vaše investičné ciele a zosúladiť ich s vaším rozpočtom. Veronika Plichtová, realitná konzultantka so sídlom v Dubaji s viac ako desaťročnými skúsenosťami, zdôrazňuje dôležitosť tohto kroku:

“Poznanie vašich cieľov, či už ide o krátkodobé zisky alebo dlhodobé zhodnotenie, vás bude usmerňovať pri rozhodovacom procese a pomôže vám zúžiť najvhodnejšie nehnuteľnosti.”

Pri nastavovaní rozpočtu je dôležité zvážiť aktuálne trhové ceny a trendy.

Veronika radí:

“Trh s nehnuteľnosťami v Dubaji je dynamický, s cenami, ktoré sa líšia v závislosti od lokality, typu nehnuteľnosti a developera. Sledovanie najnovších trhových informácií vám pomôže určiť realistický rozpočet pre vašu želanú nehnuteľnosť.”

Ako cudzinec môžete získať hypotéku v Dubaji

Podľa Centrálnej banky Spojených arabských emirátov môžete získať dve rôzne ponuky v závislosti od vašej situácie.

  • Ak je to váš prvý dom alebo budete jeho vlastníkom, môžete získať:
    • Hodnota nehnuteľnosti menej ako 5 miliónov AED – maximálne 80% hodnoty nehnuteľnosti.
    • Hodnota nehnuteľnosti viac ako 5 miliónov AED – maximálne 70% hodnoty nehnuteľnosti.
  • Ak je to váš druhý a/alebo ďalší dom alebo investičná nehnuteľnosť, môžete získať:
    • 60% hodnoty nehnuteľnosti, bez ohľadu na hodnotu.

Viac informácií o získaní hypotéky v Dubaji ako cudzinec (aj keď v krajine nežijete) nájdete v tomto článku.

Lokalita, vybavenosť a plány budúceho rozvoja

Lokalita je kľúčovým faktorom pri výbere nehnuteľnosti v Dubaji, pretože priamo ovplyvňuje hodnotu nehnuteľnosti, dopyt po nájme a potenciál zhodnotenia.

Veronika radí:

“Zvážte prístupnosť lokality, jej blízkosť k hlavným obchodným štvrtiam, turistickým atrakciám a dopravným uzlom. Nehnuteľnosti v dobre prepojených oblastiach majú tendenciu mať vyšší dopyt po nájme a lepšiu predajnú hodnotu.”

Hodnotenie vybavenosti a komunitných zariadení dostupných v oblasti je tiež nevyhnutné.

“Dubaj je známy svojou svetovou vybavenosťou, od nákupných centier a reštaurácií po parky a rekreačné zariadenia. Hľadajte nehnuteľnosti v komunitách, ktoré ponúkajú širokú škálu vybavenosti, aby uspokojili potreby obyvateľov a prilákali potenciálnych nájomcov.”
Move Homes Real Estate

Rozhodli ste sa investovať do nehnuteľností v Dubaji?

Trh s nehnuteľnosťami v Dubaji sa za posledné dve desaťročia ukázal ako odolná a zisková investičná destinácia. S jeho strategickou polohou, investorom priateľskými politikami a rôznorodými možnosťami nehnuteľností ponúka Dubaj bohatstvo príležitostí pre skúsených investorov.

Aby ste čo najviac využili svoju investíciu do nehnuteľností v Dubaji, zamerajte sa na identifikáciu oblastí a typov nehnuteľností s vysokým potenciálom, ktoré sú v súlade s vašimi cieľmi a rozpočtom. Vykonajte dôkladnú náležitú starostlivosť, spolupracujte s renomovanými odborníkmi a buďte informovaní o trhových trendoch a predpisoch.

Ste pripravení urobiť ďalší krok vo svojej investičnej ceste do nehnuteľností v Dubaji? Kontaktujte náš tím skúsených realitných profesionálov ešte dnes, aby sme prediskutovali vaše investičné ciele a preskúmali najlepšie príležitosti na trhu.

Let's chat on WhatsApp

Monika Kizilyaprak

Monika Kizilyaprak

Whatsapp
Daniela Gažová

Daniela Gažová

Whatsapp
Tím Simona

Tím Simona

Whatsapp

Kontaktujte nás

Radi vám pomôžeme.

Opýtajte sa nás na čokoľvek pomocou krátkeho formulára a my Vás budeme čoskoro kontaktovať.

Kliknutím na tlačidlo Odoslať súhlasíte s obchodnými podmienkami

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.