Zlaté víza pre dlhodobý pobyt

#realestate
#nehnutelnosti
#refresher
#dubai

Zlaté víza pre dlhodobý pobyt

Dubaj, klenot Blízkeho východu, sa stal atraktívnou destináciou pre investorov a profesionálov z celého sveta. Jeho moderná infraštruktúra, multikultúrne prostredie a obchodné príležitosti viedli k implementácii iniciatív, ako sú Zlaté víza. Tento program ponúka nielen možnosť dlhodobého pobytu, ale aj podporu investícií do sektora nehnuteľností.

Poďme zistiť, ako z toho môžete vyťažiť!

1. Čo sú Zlaté víza?

Zlaté víza sú program dlhodobého pobytu, ktorý zaviedla vláda Spojených arabských emirátov (SAE). Spustené v roku 2019, tieto víza majú za cieľ prilákať investorov, podnikateľov a kvalifikovaných odborníkov z celého sveta. Poskytujú žiadateľom možnosť žiť, pracovať a študovať v Dubaji bez potreby miestneho sponzora. Vízum je platné päť alebo desať rokov a je obnoviteľné.

2. Požiadavky na získanie Zlatých víz

Aby sa uchádzači kvalifikovali na Zlaté víza, musia splniť určité kritériá. V prípade investícií do nehnuteľností musia byť splnené nasledujúce podmienky:

Minimálna investícia: Investori musia kúpiť nehnuteľnosti v minimálnej hodnote 2 milióny AED (približne 545 000 USD).

Nehnuteľnosť bez hypotéky: Nehnuteľnosť musí byť plne vo vlastníctve, čo znamená, že nesmie byť zaťažená hypotékou ani inými finančnými záväzkami.

Požadovaná dokumentácia: Uchádzači musia predložiť doklady, ktoré preukazujú vlastníctvo nehnuteľnosti, ako aj osobné a finančné údaje.

3. Typy Zlatých víz

Existuje niekoľko kategórií Zlatých víz, ktoré zahŕňajú:

Investori do nehnuteľností: Pre tých, ktorí investujú do nehnuteľností.

Podnikatelia: Zamerané na jednotlivcov s podnikaním v SAE.

Študenti: Pre tých, ktorí vynikajú v akademickej oblasti.

Špecializovaní odborníci: Vrátane lekárov, výskumníkov a odborníkov v oblasti technológií.

4. Výhody Zlatých víz

Zlaté víza ponúkajú množstvo výhod, ktoré ich robia atraktívnymi pre investorov. Medzi najvýznamnejšie výhody patria:

Dlhodobý pobyt: Hlavnou výhodou Zlatých víz je možnosť získať pobyt na 5 alebo 10 rokov, ktorý je obnoviteľný. To umožňuje držiteľom užívať si dlhší život v Dubaji.

Sloboda pohybu: Držitelia Zlatých víz môžu slobodne cestovať do SAE aj z SAE, čo uľahčuje obchodné cesty aj turistiku.

Sponzorstvo rodiny: Držitelia môžu sponzorovať aj členov svojej rodiny, čo umožňuje ich manželským partnerom a deťom získať pobyt, čím sa podporuje stabilné rodinné prostredie v Dubaji.

Prístup ku kvalitným službám: Rezidenti majú prístup ku kvalitnej zdravotnej starostlivosti a medzinárodnému vzdelávaniu, čo zlepšuje celkovú kvalitu ich života.

Obchodné príležitosti: Dubaj sa stal obchodným centrom Blízkeho východu. Držanie Zlatých víz umožňuje investorom skúmať rôzne obchodné a investičné príležitosti v dynamickom prostredí.

5. Atraktivita dubajského realitného trhu

Dubajský realitný trh bol vždy atraktívny pre investorov a Zlaté víza ešte zvýšili tento záujem. Medzi faktory, ktoré ho robia neodolateľným, patria:

Udržateľný rast: Ekonomika SAE vykazuje konzistentný rast, podporený odvetviami ako cestovný ruch a obchod. To poskytuje bezpečné prostredie pre dlhodobé investície.

Špičková infraštruktúra: Dubaj je známy svojou pokročilou infraštruktúrou, ktorá zahŕňa efektívny dopravný systém a pôsobivé nákupné centrá. To nielen zvyšuje kvalitu života, ale aj zhodnocuje nehnuteľnosti, čo robí investície atraktívnejšími.

Kultúrna rozmanitosť: Kultúrna rozmanitosť v Dubaji je veľkým lákadlom. Koexistencia expatriátov rôznych národností vytvára kozmopolitné a vítajúce prostredie.

Priaznivá daňová politika: Absencia dane z príjmu fyzických osôb v SAE je významným lákadlom pre investorov, čo im umožňuje maximalizovať svoje zisky a reinvestovať na trhu.

6. Proces získania Zlatých víz

Proces získania Zlatých víz je jednoduchý a možno ho zhrnúť do nasledujúcich krokov:

Výber nehnuteľnosti: Investori musia vybrať nehnuteľnosť, ktorá spĺňa minimálnu požiadavku na investíciu. Odporúča sa spolupracovať s miestnymi realitnými agentmi.

Zber dokumentov: Je nevyhnutné zhromaždiť potrebnú dokumentáciu, ktorá zahŕňa:

• Platný pas.

• Certifikát o vlastníctve nehnuteľnosti.

• Dôkaz o uskutočnenej investícii.

Podanie žiadosti: Po získaní všetkej potrebnej dokumentácie sa žiadosť podáva príslušným orgánom, buď online alebo osobne.

Schválenie a vydanie víza: Po podrobnom preskúmaní vydajú orgány Zlaté víza, ktoré jeho držiteľovi umožnia využívať všetky súvisiace výhody.

Zlaté víza sú výnimočnou príležitosťou pre investorov, ktorí hľadajú možnosť usadiť sa v jednom z najdynamickejších miest na svete. Vďaka výhodám, ktoré idú nad rámec samotného pobytu, tento program prilákal množstvo investorov, ktorí hľadajú nový domov a napĺňajúci životný štýl.

Ako sa Dubaj naďalej rozvíja ako globálne obchodné a kultúrne centrum, Zlaté víza nielen podporujú investície, ale aj otvárajú dvere novým zážitkom a príležitostiam. Ak zvažujete diverzifikáciu svojich investícií alebo jednoducho túžite po živote v dynamickom a priateľskom prostredí, Zlaté víza môžu byť kľúčom k budúcnosti, ktorú si prajete.

Let's chat on WhatsApp

Monika Kizilyaprak

Monika Kizilyaprak

Whatsapp
Daniela Gažová

Daniela Gažová

Whatsapp
Tím Simona

Tím Simona

Whatsapp

Kontaktujte nás

Radi vám pomôžeme.

Opýtajte sa nás na čokoľvek pomocou krátkeho formulára a my Vás budeme čoskoro kontaktovať.

Kliknutím na tlačidlo Odoslať súhlasíte s obchodnými podmienkami

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.